Παράταση έκθεσης / Παρουσίαση βιβλίου

Απριλίου 08, 2016

Παράταση έκθεσης / Παρουσίαση βιβλίου

- Η έκθεση του Στέφανου Ρόκου «Η Εποχή του Ηλεκτρισμού» που οργάνωσε η Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος συνεχίζεται με επιτυχία στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου.

Η διάρκειά της παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και θα είναι προσβάσιμη για το κοινό και το βράδυ της Δευτέρας μετά τις 19.00, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαιωάννου «Η άλλη εκδοχή», Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, με ομιλητές τον συγγραφέα, τον Μάνο Στεφανίδη, Ιστορικό και Κριτικό Τέχνης και την Μαρίνα Βαμβακά, Δικηγόρο.

----------------------------------------------------------------

- Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Χ. Παπαιωάννου «Η άλλη εκδοχή»
Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 20.00

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται τον Γιάννη Παπαιωάννου, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, «Η άλλη εκδοχή – μια διαφορετική ανάγνωση εικαστικών και άλλων ερεθισμάτων».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης και η Μαρίνα Βαμβακά, Δικηγόρος.

Τα 40 κείμενα αυτής της συλλογής δεν είναι διηγήματα. Αποτελούν σπαράγματα από εικόνες και συσχετισμούς ενδεικτικούς τρόπων προσέγγισης και αντίδρασης σε ερεθίσματα της Ιστορίας της Τέχνης ανθολογημένα από τη διδακτική εμπειρία του συγγραφέα.

Ο Γιάννης Παπαιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. (1967), διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. στον Τομέα Ι (Γενική Ιστορία της Τέχνης). Δίδαξε για 30 χρόνια στη Σχολή Βακαλό. Από το 1974 έχει κάνει σημαντικές δημοσιεύσεις στο χώρο της Ιστορίας της Τέχνης. Έχει γράψει δύο βιβλία και έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2013 τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Δευτέρα 18 Απριλίου είναι και η τελευταία ημέρα της έκθεσης του Στέφανου Ρόκου «Η εποχή του Ηλεκτρισμού» στην Πινακοθήκη. Όσοι παρευρεθούν, επομένως, στην παρουσίαση του βιβλίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Ρόκου.

Είσοδος ελεύθερη.

Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
Ελ. Βενιζέλου 63, Νέα Ιωνία, 14231, Αθήνα
τ 210 2710472
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή, 11.00 – 19.00
Σάββατο, 11.00 – 15.00